Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Πέτρε θύσον και φάγε αλλά πρώτα διάβασε την ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Πέτρε θύσον και φάγε αλλά πρώτα διάβασε την ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ



ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
Πέτρε θύσον και φάγε
αλλά πρώτα διάβασε την ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
 και εγένετο φωνή προς αυτόν Αναστάς Πέτρε θύσον και φάγε” (Πραξ. 10, 13)
 
    Το βιβλίο ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ παρουσιάζει το κλασσικό επιχείρημα των vegan περί του ΦΟΝΟΥ των ζώων αλλά και τον άνθρωπο ως ΘΗΡΑΜΑ(!!!) Στην πρόταση του βιβλίου ο άνθρωπος εκτός του ότι εξισώνεται με τα ζώα, καλείται να γίνει περισσότερο …φιλεύσπλαχνος από τον ίδιο τον Δημιουργό ο οποίος έδωσε την άδεια στον Πέτρο να χρησιμοποιεί τα ζώα προς τροφή. Η αποχή από το κρέας για άλλους λόγους εκτός άσκησης, έχει καταδικαστεί από την Εκκλησία μας.
Πως είναι δυνατόν να τρώμε κρέας όταν το ζώο το κάνουμε να υποφέρει και το υποβάλουμε σε τέτοια μαρτύρια μέχρι να γίνει το θήραμα ενός άλλου θηράματος, του ανθρώπου;
Από το  βιβλίο ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
(Έκδοση Δ’ σελ. 495)
Ει τις επίσκοπος, ή πρεσβύτερος, ή διάκονος, εν ταις ημέραις των εορτών ου μεταλαμβάνει κρεών και οίνου, βδελυσσόμενος, και ου δι’ άσκησιν, καθαιρείσθω, ως κεκαυτηριασμένος την ιδίαν συνείδησιν και αίτιος σκανδάλου πολλοίς γινόμενος.
Κανών νγ’ Αγίων Αποστόλων

Ζωοφιλία ζωοκτονία
Από το βιβλίο: Πίστη και Λογική
Ο π. Ιωάννης Κωστώφ απαντά στις ερωτήσεις του Μανώλη Μελινού
 
Μ Μ: Δεν ξέρω αν σ' αυτό το σημείο πρέπει να σάς θυμήσω, πάτερ, ότι από πολλούς και διαφόρους τίθεται το θέμα της ζωοκτονίας. Βέβαια μιλούμε τώρα για τους πολέμους όπου σκοτώνονται άνθρωποι, αλλά να πούμε δυο λόγια και γι’ αυτούς που σκοτώνουν τα ζώα. Λένε πολλοί και διάφοροι —και νομίζω πως τους καλύπτω με την ερώτηση μου— γιατί να σκοτώνουμε τα ζώα, να τα τρώμε, εφόσον είναι κι αυτά δημιουργήματα του Θεού; Γιατί να ασκούμε βία πάνω τους; Άλλοι ισχυρίζονται ότι τα ζώα πεθαίνουν, δεν ψοφάνε. Σεβόμαστε βέβαια την ύπαρξη των ζώων και την ευαισθησία των ζωόφιλων...
π Ι: Όχι, όμως, με τις υπερβολές τις σημερινές. Να μιλάμε για τη χελώνα Caretta caretta, να φροντίζουμε γι’ αυτήν κι απ’ την άλλη ν' αφήνουμε τους ανθρώπους να αλληλοσκοτώνονται σωματικά και ψυχικά... Όχι, αυ­τό το πράγμα είναι ανέκφραστα υποκριτικό... Θα πρέπει ν' ασχοληθούμε πρώτα με τον ανθρωπο, αυτό είναι το βασικό. Ν' αγαπήσουμε τον άνθρωπο.
Μ Μ: Και μετά την Caretta caretta. Δεν είπε κανείς να μην ασχοληθούμε μαζί της, έτσι δεν είναι;
π Ι: Όταν καταπιασθούμε ειλικρινά να λύσουμε τα προβλήματα της καταπιέσεως, της ανεργίας, της πεί­νας, όλα αυτά τα προβλήματα του ανθρώπου, τότε θα δούμε ότι δεν έχουμε καιρό να ασχοληθούμε με την Ca­retta caretta. Όλες αυτές τις περίεργες εκδηλώσεις του συγχρόνου ανθρώπου, ν' αγαπάει παθολογικά τα ζώα, τις βλέπω σαν ασθένεια. Με πολλή θλίψη... Κι εδώ είναι η ευθύνη ημών των Χριστιανών, να τείνουμε το χέ­ρι της αγάπης στους ανθρώπους αυτούς, να καταλά­βουν ότι στην Εκκλησία μπορούν να βρουν την αγάπη, τη θαλπωρή, τη γαλήνη, που θα τους κάνει να μην έ­χουν ανάγκη από ζώα. Τουλάχιστον αυτή την ανάγκη που υποκαθιστά τη συντροφικότητα του ανθρώπου. Ε­δώ είναι η μεγάλη ευθύνη ημών των Χριστιανών.
 
 ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ    www.egolpion.com



Read more: http://www.egolpion.com/askitiki_xortofagia.el.aspx#ixzz2lgCjHjJD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου